I Sverige så är Stockholm landets metropol. Staden som är först med trender och det allra senaste. Under 2017 så har hållbarheten blivit alltmer aktuell och det riktas mycket uppmärksamhet mot den. Det är verkligen ett steg i rätt riktning. Jag har pratat med flera personer som har gått från att ha varit riktiga köttslukare till att bli vegetarianer på antingen hel- eller deltid. Det uppmärksammas samtidigt som det kommer alltfler alternativ för de som söker substitut till kött. Vegetariska (kött)bullar, biffar och färs. Om det är köttsmaken man söker så finns det snarlika djurvänliga alternativ. Jag ser vad som händer och jag gillar det, samtidigt som uppmärksamheten och kännedomen ökar så ökar också utbudet vilket också sänker priserna då man har börjat konkurrera på en konkurrenskraftig marknad. Jag har inte lyckats bli vegetarian men jag tänker på det varje dag, jag äter inte hälften så mycket kött som jag gjorde förut, jag äter mer bönor och andra grönsaker som jag fyller ut köttet med. Jag köper det vänligaste alternativet och försöker förmedla budskapet om att tänka på vad man äter till både människor och familj. Det är stor skillnad idag och fem år tillbaka och det är verkligen nödvändigt. Stockholm kan fortsätta att dra!